| |

Една година без младиот патриот Андреј Корунов од Битола

На денешен ден одбележуваме една година од смртта на младиот патриот и борец за правата на Бугарите во Македонија Андреј Корунов од Битола.

Андреј нѐ напушти прерано во 30-та година од животот, ќе биде запомнен како добро и активно момче, „златно дете“ како што велат за него неговите пријатели од Битола.

По повод трагичниот настан Вида Боева Попова, соработничката на последниот лидер на историската ВМРО Иван Михајлов ќе напише на социјалната мрежа Facebook:

„Андрей бе безстрашен патриот. Физически се раздели от нас. Неговият борчески дух ще ни помага и от висините на Божието Царство!ПОКЛОН ПРЕД ТВОЯТА БЕЗСТРАШНА – ПАТРИОТИЧНА ДЕЙНОСТ!“

Братко наш, нема да бидеш заборавен. Светла ти памет!

Героите не умират!Слични Објави