| |

ЕК: Реформите да бидат највисок приоритет на Западен Балкан

Европската комисија (ЕК) во моментов работи на два документи кои се однесуваат на Западниот Балкан, првиот е новата Стратегија која треба да биде претставена во февруари, додека за април е планиран редовниот годишен извештај за напредокот кој ќе биде пресек на состојбата во сите земји во процесот на евроинтеграцијата и препораките на ЕК, како и за секоја земја одделно, изјави портпаролката ЕК Маја Коцијанчич… (Прочитајте го целиот напис овде)Слични Објави