ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА: ТРИ ДЕНА ГОРИ ДЕПОНИЈАТА КАЈ ПРОБИШТИП

Ова не е првпат да се пали пробиштипската депонија, надлежните ќе поведат истрага за овој случај.

Од депонијата „Озрен” се издигнува чад, а жителите на околните места чувствуваа и јакмирис од запалениот отпад.

Од пожарникарската служба известуваат дека депонијата гори веќе три дена, објавува МИА.

Во моментов општините немаа долгорочен план и решение за складирање на отпад, а депониите низ Македонија често се плат, предизвикувајќи загадување на воздухот и загрозување на здравјето на граѓаните.Извор: Мој збор