ЕКОВ: ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ИМАЛ КОМУНИКАЦИЈА СО ПРЕМИЕРОТ НА ТОГАШНОТО КНЕЖЕСТВО БУГАРИЈА

//

Бугарскиот историчар и главен експерт во Државниот архив на Бугарија Евгениј Еков во интервју за БГНЕС покажа писма на Гоце Делчев и Ѓорче Петров, коишто докажуваат дека Гоце Делчев имал директна комуникација со тогашната власт во Кнежеството Бугарија.

„Гоце Делчев и Ѓорче Петров, како задгранични претставници на Организацијата, имале комуникација со премиерот на Кнежеството Бугарија“, вели Еков.

Претходна статија

(ВИДЕО) М. ГРУЕВ: ПОВАЖНИТЕ ДОКУМЕНТИ НАПИШАНИ ОД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЕ НАОЃААТ ВО МАКЕДОНСКИОТ АРХИВ

Следна статија

НЕМА ЕУ СО ТИТО И ЈУГОСЛАВИЈА, ОД ТОВАРОТ НА УДБА ЌЕ МОРА ДА СЕ ОСЛОБОДИМЕ

Најново од Вести