|

ЕУ го воведе десеттиот пакет санкции против Русија

Шведското претседателство со ЕУ вечерта соопшти дека Европската унија го усвои десеттиот пакет санкции против Русија.

„Земјите-членки на ЕУ ги усвоија најсилните и најдалекусежни санкции досега за да и помогнат на Украина да победи во војната“, се вели во соопштението на шведското претседателство на ЕУ на Твитер.

Во соопштението се додава дека ЕУ ќе ја поддржува Украина „се додека тоа е потребно“, пренесува Ројтерс.Слични Објави