ЕВРОПСКИОТ СУД: ВЕЛИКА БРИТАНИЈА МОЖЕ ЕДНОСТРАНО ДА ЈА СМЕНИ ОДЛУКАТА ЗА ИЗЛЕЗ ОД ЕУ

Европскиот суд донесе одлука според која Лондон ќе може еднострано да ја смени одлуката за напуштање на Унијата, без да бара одобрување за тоа од другите земји членки. Според одреден круг аналитичари тоа е голема победа на противниците на Brexit. Барањето за оваа одлука беше поднесено од група шкотски пратеници.