ФОКУС: ХАРД ДИСКОВИТЕ ОД БЕЗБЕДНОСНИТЕ КАМЕРИ ВО СОБРАНИЕ БИЛЕ УНИШТЕНИ ВО БАЗА НА УБК, А ПОТОА ФРЛЕНИ ВО ВАРДАР

Обвинетиот Александар Василевски Нинџа, на денешното рочиште за 27 април, во својот исказ пред судот рече дека хард дисковите од безбедносните камери во Собранието биле уништени на преса во една од базите на УБК, која се наоѓа некаде на Водњанска.

-Во 22.45 минути на 27 април ми се јави Бошковско и ме повика во една од прикриените бази на петта управа на УБК, која се наоѓа во близина на Државната болница не можам да кажам каде. Таму беа Бошковски и началникот Сашо Марковски. Во неврзан разговор разбрав дека се одземени хард дисковите од безбедносните камери во Собранието…

Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: Фокус