(ФОТО) ДАЛИ ОВИЕ ГЕНЕРАЛИ СЕ ДЕЛ ОД ЗАЕДНИЧКАТА ИСТОРИЈА?

Прашањето е упатено кон членовите на македонско-бугарската историска комисија и ако одговорот е ДА, веднаш доаѓа и второто прашање, но овој пат наменето за јадачите на бурек на facebook и twitter: Како дозволија овие горди Македонци „бугарската гнасна рака“ да им стави генералски еполети на рамењата?

loading...

Инаку добро е да се знае дека малото неврокопско село Гајтаниново е силен конкурент на Охрид, бидејќи во истото се родени дури тројца генерали од бугарската армија. Кога ќе го додадеме тука и таткото на Борис Сарафов, Петар, работите стануваат страшни.

PS: Господа фејсбук патриоти, на фотографијата го нема генерал мајор Димитар Жостов, брат на генерал мајор Константин Жостов, токму помалиот од браќата, Димитар, е третиот генерал од малото но големо за македонското дело село Гајтаниново. Полковниците и другите офицери не ги објавуваме засега, бидејќи е многу голема веројатноста да ви се слоши.loading...

Фото/извор: Българи От Македония