(Фото)Данската амбасада во Софија кажа од каде потекнува Кирилицата!

///

Дали знаевте дека Кирилицата всушност потекнува од Бугарија? Вакво прашање се појави на официјалната Facebook страница на амбасадата на Кралство Данска во Бугарија.

Веднаш по реторичкото прашање за Кирилицата е објавена и следната фотографија со хумористичен карактер, упатена до Руската федерација.

Останува да видиме дали прашањето објавено на официјалната Facebook страница на данската амбасада во Софија ќе предизвика реакција и во РС Македонија, каде што политичката, новинарската и научната елита е зафатена со „сурфање“ врз најновиот антибугарски бран.

Претходна статија

Српскиот весник „Политика“ со истиот антибугарски вокабулар на македонските политичари во однос на клубот „Иван Михајлов“

Следна статија

Путин се заканува со одмазда

Најново од Вести