|

ФОТО: Кога ќе се изгради споменик на документот што ги направи Македонците, Европејци?

Кмето на Куманово предложил да се изгради споменик на фирмата посредник „Келог,Браун и Рут“ (КБР), оти им овозможила на преку 10 илјади негови сограѓани да заработат некој и друг долар во американските бази во Афганистан. Бидејќи веќе е јасно дека манијата за изградбата на споменици не си заминала со Груевски и неговата тајфа, не е лошо да размисли и за уште едно обележје: 

(Написите објавени во рубриката „Кромидарки“, се плод на имагинацијата на нашиот мал, но сплотен колектив. Тие не спаѓаат во така озогласената категорија fake news, бидејќи немаат за цел да шират страв омраза и параноја, туку се обид за малку поинаков поглед на нашата реалност. Се надеваме дека личностите спомнати во нашите написи, ќе погледнат на нашиот труд со чувство за хумор и нема да нѐ шетаат по судови ? ).Слични Објави