| |

(ФОТО) ОРУЖЈЕТО НА ПЕЈО ЈАВОРОВ

На фотографијата се гледаат: Грузиска кама, подарена на поетот Пејо Јаворов од страна на Тодор Александров, автоматски пиштол „Браунинг М 1900“ и двоглед на Јане Сандански, што Јаворов го користел за време на Балканската војна.

Грузинска кама, подарена на поета Пейо Яворов от близкия му съратник Гоце Делчев. Пистолет 7,65 мм "Браунинг" М 1900,…Posted by Оръжието на България on Среда, 25 ноември 2020Слични Објави