ФОТО: ТИТО МОЖЕЛ ДА СЕ ЗАБРИЧИ ЗА РОДЕНДЕНОТ НА ТИТО

/

„Честит денот на младоста. Сеќавање и почит кон еден државник и една држава кои веќе не постојат“, гласи честитката на вечниот претседател на пајтон партијата НСДП Тито Петковски.

Убаво ќе беше Тито да се потруди повеќе од една бивша југословенска земја да направи модерна и европска држава. Имаше таква шанса како еден од првите високи државни функционери по осамостојувањето…

Денеска за жал не му останува ништо друго освен да се потсетува на времето кога бил млад и сонувал маршалот да го потапка по рамо.

Претходна статија

АТИЏЕ ОД „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ НЕ СЕ ПЛАШИ ОД КОРОНАТА А ОД ЛОШИТЕ ЛУЃЕ- И ИСКРШИЛЕ И УКРАЛЕ ТРМКИ СО ПЧЕЛИ

Следна статија

ШПАНИЈА СЕ ОТВОРА ЗА ТУРИСТИТЕ ОД 1 ЈУЛИ

Најново од Вести