ФРАНЦУСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО ПРЕДУПРЕДИ ДА НЕ СЕ ЗЕМААТ АНТИИФЛАМАТОРНИ ЛЕКОВИ ПРИ СИМПТОМИ НА КОВИД-19

/

Францускиот министер за здравство Оливие Веран напиша на Твитер дека земањето антиинфламаторни лекови (ибупрофен, кортизон, …) може да биде фактор за влошување на инфекцијата со корона вирус.

„Ако имате треска, земете парацетамол. Ако веќе сте на антиинфламаторни лекови или ако се сомневате, прашајте го за совет вашиот лекар“ ,предупреди Веран.

Претходна статија

КОЛЕВ: ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ НА ГОЛАК Е ЕДНА ТУРИСТИЧКА ТРАГЕДИЈА ВО ОВОЈ РЕГИОН КОЈА СО ГОДИНИ СЕ РАСПАЃА, ТОА Е РЕАЛНАТА СЛИКА ВО ИСТОКОТ

Следна статија

УКРАДЕН ИНВЕНТАР ОД КАФУЛЕ ВО ВЕЛЕС ВО ИНТЕРВАЛОТ ПРЕПОРАЧАН ОД ВЛАДАТА ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

Најново од Вести