ФРОСИНА РЕМЕНСКИ- ЕВРОПСКАТА ИДНИНА НА Р. МАКЕДОНИЈА БЕШЕ ПОТТИК ОВАА МЛАДА ГЕНЕРАЦИЈА НА ПОЛИТИЧАРИ ДА ПРОИСТАПИ КОН ДОБРОСОСЕДСКИ ОДНОСИ

//

Фросина Ременски : „Идејата за европска иднина на Р. Македонија интегрирана во Европскиот Сојуз и НАТО беше поттик оваа млада генерација на политичари да проистапи кон добрососедски односи. Деновите зад нас слушаме повици и обвинувања дека овие политичари ја предале македонската кауза. Спогодбата со Грција содржи 3 свети признанија на македонската самобитност.
1. Името на нашата Македонија
2. За македонската посебност, самобитност и историја. Грција го потврдува тоа со што признава дека постои Македонија како географски поим.
3. Признавањето на македонскиот јазик како потврда за делата на Св. Кирил и Методиј.
Овие 3 столба се потврда од оние кои не негираа до вчера.Претходна статија

ВО ЖИВО ОД СОБРАНИЕ: РАТИФИКАЦИЈА НА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА

Следна статија

ЗАЕВ: ИМАМЕ ИСТОРИСКА ШАНСА, НО ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ОДЛУЧАТ НА РЕФЕРЕНДУМ

Најново од Вести