ГДУ ЗАЕДНО СО ДВИЖЕЊЕТО НА СЛОБОДНИ ГРАЃАНИ ЈА ОБЈАВИЈА СВОЈАТА КОАЛИЦИЈА ЗА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

//

Денеска во хотел „Хилтон“, Граѓанско Демократската Унија заедно со Движењето на Слободни Граѓани ја објави својата коалиција за претстојните парламентарни избори.

„Ние од Граѓанско Демократската Унија и Движењето на Слободни Граѓани, активисти и приврзаници, се здруживме да го предизвикаме овој корумпиран политички систем за да и ставиме крај на оваа „партиска диктатура“ која не ограничува, осиромашува, која не гуши и иселува од земјава , која секојдневно не обезвреднува и понижува.

Се обединивме затоа што сакаме Македонија да биде правна држава.

Затоа што властите секојдневно ги газат граѓанските права и слободи.

Затоа што партиските бирократии глумат јавна администрација.

Затоа што политичкиот систем во Македонија е корумпиран.

Затоа што не сакаме Македонија да биде изолирана.

Затоа што профитот на неколкумина е поважен од животот на многумина.

Затоа што новинарите се слободни да го напишат она што им е наредено.Затоа што судските постапки траат подолго од животот на граѓаните.

Затоа што образованието е во рацете на партиските јуришници.

Затоа што јавниот здравствен систем е опасен по живот.

Затоа што корумпираноста е доблест, а чесноста – срам.

Затоа што криминалот се исплатува.

Затоа што…

Затоа…“

Претходна статија

ВОЗАЧОТ НА КОМБЕТО И ВИНИЧАНЕЦОТ КОЈ ИЗБЕГА ОД БОЛНИЦА НЕМААТ КОРОНА ВИРУС

Следна статија

ШЕСТА ЖРТВА ОД ЕКСПЛОЗИЈАТА ВО РОМАНОВЦЕ, ПОЧИНА 63-ГОДИШНА ЖЕНА

Најново од Вести