Германскиот производен сектор ги собори сите рекорди

Производствениот сектор во Германија со исклучително добри перформанси ја заврши 2017-та година, станува јасно од последните податоци за индексот „PMI“ за производствената активност во земјата, објавени од аналитичката компанија „IHS Markit“… (Прочитајте го целиот напис овде)