Србија има големи очекувања од бугарското претседателство

//

Бугарија го презема претседателството со ЕУ. Во следните шест месеци Софија ќе ги движи напред плановите на Унијата, вклучувајќи и по процесот на проширување на Западен Балкан. Србија очекува дека крајниот рок за нејзино влегување во ЕУ во 2025 година ќе биде објавен официјално за време на бугарското претседателство, пренесува Independent Balkan News Agency (IBNA)… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Почеток на маратонските консултации меѓу Атина и Скопје

Следна статија

Германскиот производен сектор ги собори сите рекорди

Најново од Вести