Иванов: За време на претседателството на Бугарија со ЕУ има можности да добиеме преговори со Унијата

„Конечно добивање датум за почеток на преговори се очекувањата кои Македонија ги има од бугарското претседателство со Европската Унија кое почнува денеска. Македонија со тоа што демонстрирала добрососедство кон Бугарија дала јасен сигнал дека сака перманентно да ги затвори сите отворени прашања…(Прочитајте го целиот напис овде)