Марш на украинските националисти

Припадниците на ултрадесничарските и националистички организации во Украина одржаа марш во Киев и други градови по повод 109 годишнината од раѓањето на лидерот на Организацијата на украинските националисти, Степан Бандер. Околу илјада националисти, меѓу кои и членови на партијата „Слобода и движење на Десниот сектор“, како и некои организации на крајната десница, со факели маршираа по улиците во центарот на Киев… (Прочитајте го целиот напис овде)