| |

ГИ ВИКАТЕ БУГАРИТЕ ТАТАРИ ЦИГАНИ, А ЗА ПАСОШ СЕ ПИШУВАТЕ БУГАРИ ДО 15 КОЛЕНО

Што бидна со Грците? Името ви го сменија, Уставот, имиња на аеродроми, стадиони, автопатишта..
Србите Црквата не ви ја признаваат, ве викаат Јужна бановина, небањати Срби… Па не чув нешто за нив да кажете?! Не видов кон нив да пројавите нетрпеливост или омраза!

На Грците им ги полните џебовите во летен период, ама името „не го давате“!!! Болни сте да се идентификувате со Србите, а они нејќат ни да се венчаат во вашата Црква, одат во Грачаница да се венчаваат! Зошто некогаш не покажете кон тие две земји и тие два народа аверзија како кон Бугарите?

Бугарите ви барале нешто што било ваше и затоа ги мразите!

Па името чиво е?

Уставот чив е?

Црквата чива е?

Не ли се ваши?

Дневно има илјадници објави со говор на омраза кон Бугарите, ниту една со иста содржина кон Грците или Србите!

Да се разбереме не бранам никого, ниту пак сум пристрасен кон некого, ама преку к*р сте више со селективната омраза и селективното обвинување.

250 илјади бугарски пасоши имате земено!!!

Колку имате грчки? А српски?

Ги викате Бугарите татари, цигани… а за пасош се пишувате Бугари до 15-то колено!!!

Ве боли цар Самуил. Ацета и Филипа ги заборавивте???

Името падна во заборав? Ве боли заедничката историја. За Црквата мува не ве лази!!! Уставот, што беше тоа? Гоце е идентитетот. А името не ли е? Црквата не ли е?

Премногу прашања и проблеми кои сакате да ги решите со еднонасочна омраза!!! Ако мразите бидете неселективни. Или Бугарите се криви за сѐ?!

На нив ќе им се истресете за сѐ што не смеете или не сакате да им го кажете на Грците и Србите?!

До душа не ви се криви ни Грците, ни Србите. Сами сте си криви за се!!!

Фб статус на Амиџа Поштена СтаринаСлични Објави