|

Ѓорѓиевски: Утрово срушен нелегално граден објект во Кисела Вода, нема толеранција за никого

Акција за рушење на нелегално граден објект рано утринава се одвиваше во општина Кисела Вода.

Се работи за индустриски капацитет спроти трaфостаница во индустриската зона на патот Пинтија-Драчево, изграден со нерегуларна документација, информираа од општината. Градоначалникот Ѓорѓиевски, упати порака дека новиот, законски начин на работа во оваа општина е видлив и дека нема да има толеранција за никој што ќе одлучи да се стави над законите.

„Пред две години, започнавме ново поглавје во функцинирањето на Општина Кисела Вода. Како што се обврзав пред граѓаните, оваа локална самоуправа сега има исклучително транспарентен начин на работа со доследно почитување на законите. Секој оној кој мисли дека може да ги заобиколи правните процедури ќе биде најстрого санкциониран и денешниот настан е еклатантен пример дека нема толеранција за никого. Утрово срушивме индустриски објект изграден под далновод, каде, согласно Законот за градба, е строго забрането градење на било какви градби. Со тоа сакаме да им укажеме на сите оние кои се заинтересирани да градат, дека ја имаат нашата целосна поддршка доколку ги почитуваат законски предвидените процедури, но и дека има најстроги казни за оние кои ги кршат законите. Кисела Вода сега е општина во кој функционира правната држава и во која незаконското работење се казнува“, изјави Ѓорѓиевски.

Слични Објави