ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГДАЊСК ИЗБОДЕН НА БИНА

Вести Истакнато Свет

Градоначалникот на полскиот град Гдањск, Павел Адамович, синоќа бил избоден на бина за време на хуманитарен настан. Тој се наоѓа во тешка здравствена состојба.