ОСМАНИ ВЕТИ КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ И РЕФОРМИ-МОЖЕБИ ЗАТОА ГО ПОЈАЧА ТИМОТ ШТО ЌЕ ВИСИ НА ДРЖАВНА ЦИЦКА

Со имплементацијата на Договорот од Преспа преку носењето на уставните амандмани во Собранието, успеавме да ги затвориме буквално сите отворени политички прашања, оставајќи простор за поширока и подлабока имплементација на реформскиот процес, рекол вицепремиерот задолжен за евроинтеграции Бујар Османи, на денешниот брифинг со амбасадорите на земјите членки на ЕУ во Македонија пред кои го претставил статусот на имплементација на Планот18.

Како што соопшти неговиот кабинет, Османи се осврнал на досега реализирани активности од реформскиот План 18, како и на предизвиците за неговата натамошна имплементација. (Повеќе)