| |

ГРАНАТА ОД ПРВАТА СВЕТСКА ВОЈНА ПРОНАЈДЕНА ПРИ ИСКОП ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

Граната од Првата светска војна вчера била пронајдена на улицата Илинденска во Битола

Според информациите на МВР, вчера во 11.40 часот било пријавено дека на улица Илинденска во Битола, при вршење на ископ, била пронајдена артилериска граната калибар 75мм од Првата светска војна.

Гранатата била безбедно подигната од екипа на Дирекцијата за заштита и спасување.

Слични Објави