| |

ГРУБИ: СЕ ЧЕКА ВИСТИНСКИОТ МОМЕНТ ЗА ИМПИЧМЕНТ НА ИВАНОВ

Пратеникот на ДУИ, Артан Груби, денес изјави дека импичментот за претседателот на Р.М, Ѓорге Иванов е подготвен, но се чека вистинскиот момент за истиот да биде доставен до Собранието, јавува АлсатМ. Груби ја дефинира работата на претседателот на државата како инфантилна и додава дека нема да му се дозволи на еден узурпатор кој нема легитимитет кај Албанците да ја суспендира работата на Собранието, кога веќе целиот демократски свет го поздравил Договорот со Грција.

 Слични Објави