Бајрами: Според нашиот закон, највиновни за корупција се вработените во јавниот сектор

//

Нури Бајрами од Антикорупциската комисија денеска во летното дебатно издание „Click21“ на ТВ21 посочи дека највиновни за корупцијата се вработените во јавниот сектор.

Според Бајрами, сите сме причинители и одговорни.

„Согласно нашиот закон, најодговорни се службените лица, а тие се именуваните, избраните и вработените во јавниот сектор“, вели Бајрами.

Извор: TV 21. mk

Претходна статија

Конференција: „МКБГ2023: Младите и образованието“ и доделување титула почесен доктор на науки на Илхан Ќучук

Следна статија

ЕУ го суспендираше договорот за визно олеснување за Русија

Најново од Вести