|

ХАН: ДИЈАЛОГОТ БЕЛГРАД-ПРИШТИНА Е КЛУЧЕН ЗА ЕУ ПЕРСПЕКТИВАТА НА ЦЕЛ ЗАПАДЕН БАЛКАН

Еврокомесарот за проширување, Јоханес Хан, изрази надеж дека по изборите на Косово, работите ќе бидат појасни и дека ќе може да се влезе во „финалната фаза“ на преговорите помеѓу Белград и Приштина.

Хан е дециден дека позитивниот исход од дијалогот меѓу Србија и Косово е клучен елемент на идната европска перспектива на целиот регион.

Тој сепак истакна дека до тогаш е важно и двете страни да направат отстапки за да се деблокираат преговорите.

Слични Објави