|

Хатај пеплосан по земјотресот – разурнат и патот пред куќите

Во Хатај, кој беше погоден од разорните земјотреси во Турција, уништена е секоја точка каде што минуваше раседот.

Во округот Текебаши во Самандаг, во земјотресот беше уништен и патот пред куќите, а дел од возилата пропаднаа во земја, пишува турската телевизија „ТРТ“.Слични Објави