Христо Матов, син на воjводата Милан Матов и внук на иделогот на ВМРО Христо Матов: „Македонец значи добар Бугарин“

//

Вчера на 28 ноември се навршија 4 години од смртта на бугарскиот правник и општественик Христо Миланов Матов (1924-2018), син на Милан Матов, еден од организаторите на Охридско-Дебарското востание од 1913 г, и внук на идеологот на Организацијата Христо Матов.

Христо Матов вели дека Македонец значи добар Бугарин. Да се потсетиме на овој голем бугарски патриот, потомок на големи револуционери и борци за слободата на Бугарите од Македонија.

Вечен нека ѝ е споменот, на револуционерната и голема бугарска фамилија Матови од Струга.Претходна статија

Во Дубаи уапсен наркобос од БиХ вклучен во шверц на над 30 тони кокаин!

Следна статија

Не само во Катар: работниците мигранти се експлоатираат и во Америка, велат активистите

Најново од Вести