Идејата Македонија-Швајцарија на Балканот е неразбирлива за сегашните политичари

//

Пишува: Добре Митрев, претседател на МБП-Скопје

ВО ЧЕСТ НА ИВАН-ВАНЧО МИХАЈЛОВ! Скинатите страници на македонската историја не успеаја да те избришат од мислите на оние што навистина ѝ мислат добро на Македонија. Вистинските патриоти! Да бидеш најомразена личнист, а истовремено секој да го изговара твоето име со стравопочит и потајно да посакува да биде како тебе, тоа зборува за големината на твојата личност и карактер. За големината на еден човек зборуваат делата. Македонија- Швајцарија на Балканот е идеја што до ден денешен овие сегашниве политичари ниту можат да ја разберат, а уште помалку да ја остварат. И по 125 години од твоето раѓање и 30 години од твоето заминување(само физичко) остануваш присутен на сцената и си водилка за оние кои сакаат и треба да го продолжат твоето дело. ТРНЛИВ Е ПАТОТ НА МАКЕДОНСКОТО ОСЛОБОДИТЕЛНО ДЕЛО за да се дојде до МАКЕДОНИЈА – ШВАЈЦАРИЈА НА БАЛКАНОТ.

„Тук не се занимаваме с отвлечена академическа тема, а с насъщна нужда на Балканите, Европа и света.
Македония страда от същата болест, която измъчваше швейцарските области, преди да бъде призната
независимостта и гарантиран неутралитета на Швейцария. Срещу еднаква болест се налага еднакво лекарство.
Македония трябва да стане една Швейцария на Балканите!“Иван Михајлов

Претходна статија

Познатиот и непознатиот Иван Михајлов

Следна статија

Делото на Иван Михајлов е клучно за сите што сакаат да ја дознаат вистината за македонските Бугари

Најново од Ваш став