ЈО ЌЕ ПОДНЕСЕ ЖАЛБА ПО УСЛОВНАТА КАЗНА ЗА СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МЛЕЧЕН

Основното јавно обвинителство ќе поднесе жалба до Апелациониот суд Скопје, по приемот на пресудата по предметот за сообраќајната несреќа со смртни последици кај Млечен ресторан за која е изречена условна казна.

Во јавноста изминатите неколку дена се отвори голема дебата, откако судијката Елена Илиевска Јосифовиќ од Основниот кривичен суд Скопје на 4 септември годинава, изрече условна осуда на предизвикувачот на сообраќајната несреќа во која на 12.10.2018 година животот го губи 32-годишен возач на мотоцикл, а неговата бремена сопруга е тешко повредена и како последица подоцна го губи бебето.