Кина на чекор до целосна забрана на копачите на криптовалути

//

Кинеската влада подготвува законска регулатива со која ќе воспостави речиси целосна забрана за големите копачи на криптовалути. Главната причина лежи во тоа што се формираа големи фирми кои конзумираат огромна количина на електрична енергија како и вода за ладење на постојките.  Големите играчи се концетрирани во неколку кинески области и преобразуваат хидроцентрали кои се совршени за операциите за биткоин рударите или копачите на другите криптовалути консумирајќи премногу електрична енергија што ја загрижува кинеската влада… (Прочитајте го целиот напис овде) Претходна статија

Намалени водостоите на реките во Македонија

Следна статија

Прибак се врати на тренинзи, ситна повреда на Филип Лазаров

Најново од Вести