| |

ЌЕ ОДГОВАРА ЛИ РЕЏЕПИ КРИВИЧНО ЗА НАВРЕДИТЕ?

Во Јавното обвинителство пристигнала документацијата од МВР за случајот со Реисот Сулејман Реџепи против кого Хелсиншкиот комитет поднесе кривична пријава поради говор на омраза, пренесе Плусинфо.

Реџепи на поставувањето на камен темелник на џамијата во скопското село Арнакија изрече навреди за македонскиот народ, дека е див и затоа нема идентитет.

Слични Објави