| |

НА ДНЕВЕН РЕД ЗАЕДНИЧКОТО ЧЕСТВУВАЊЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ МЕЃУ СКОПЈЕ И СОФИЈА

На дводневната петта средба на Заедничката комисија за историски и образовни прашања помеѓу Република Македонија и Република Бугарија, што се одржа во Софија, била разгледана можноста за заедничко чествување и на Гоце Делчев.

На претходните средби, заедничката Комисија постигна согласност за препорака до владите на двете држави за заедничко чествување на Св. Кирил и Методиј, Св. Климент Охридски, Св. Наум, Цар Самоил и Григор Прличев.Слични Објави