ЌУЧУК: ПОЛИТИЧАРИТЕ ТРЕБА ДА ДОГОВОРАТ ДАТУМ ЗА ИЗБОРИ

„Сметам дека сите политичките чинители во Северна Македонија треба да најдат датум за изборите. Најважно е да се организираат слободни, фер и инклузивни избори, со целосно почитување на безбедносните здравствени протоколи, со цел да се конституираат целосно функционални институции, за да можат да се справат со кризите поврзани за kовид-19 и претстојните преговори со ЕУ“, напиша известувачот за Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук на Твитер.