КОИ СЕ ПРИЧИНИТЕ ВАШИОТ ПАРТНЕР ДА ВИ ГО ПРОВЕРУВА ТЕЛЕФОНОТ?

Читањето на пораките на вашиот/та партнер/ка може да биде навистина интересно, особено ако знаете дека тој/таа никогаш нема да дознае за ова мало „неверство“ од ваша страна. Всушност, студиите покажуваат дека 34% од жените и 62% од мажите тајно го гледаат телефонот на партнерот од време на време. И причината за ова не е само во љубомората. Излегува дека може да има и некои подлабоки психолошки мотиви што можат да ја поттикнат вашата половина да ги проверува вашите пораки и други лични информации на вашиот телефон. Погледнете неколку причини зошто вашиот партнер можеби се обидува да го стори тоа тајно и што значи тоа за вашата врска.

Вашиот партнер има ниска самодоверба
Во повеќето случаи, кога некој гледа туѓи текстуални пораки, е-пошта итн., таа особа се грижи свесно или несвесно дека не е доволно добра за својот партнер. Дури и во стабилна, долгорочна врска, овие луѓе веруваат дека нивниот партнер заслужува некој подобар.

Незадоволство од врската
Во здрава врска, двајцата партнери меѓусебно си веруваат и го почитуваат правото на приватност на другиот, како и личниот простор. Но, ако едниот од нив има силен порив тајно да го разгледува телефонот на другиот, тоа може да ја доведе во прашање врската. Можеби вашиот партнер едноставно не е сигурен дека одите во вистинската насока. Или можеби сè уште не одлучил дали сака да биде со вас или не. Како и да е, ваквото однесување може да укаже на тоа дека вие и вашата половина имате сосема различни вредности и треба да зборувате за нив што е можно поскоро.

Сомнеж за неверство
Нездравата љубопитност за вашата приватност, всушност, може да биде предупредувачки знак за вас, бидејќи може да биде проекција на длабоките мисли на вашиот партнер. Со други зборови, ако некое лице се сомнева дека нешто се случува погрешно или веќе се случува, можеби тој е тој што всушност ги извршува тие погрешни постапки. Проблемите со довербата се во срцето на здравиот однос. И колку лесно можете да му верувате на некого, силно влијаат вашите минати искуства. Значи, ако партнерот мисли дека го лажете, можеби во минатото го лажеле или измамиле. После толку лошо искуство, едно лице обично станува преосетливо и секој невин гест или збор што го кажувате вие ​​може да го активира алармот во неговиот или нејзиниот ум. Во овој случај, вашата малку параноична половина треба да разбере дека неговото однесување е поврзано со неговите проблеми, а не со вашите постапки.

Не е во состојба да постави здрави граници
Мора да има граници во секоја врска, чие кршење скоро никогаш не е пожелно. Значи, ако појасните дека сакате да биде почитувана вашата приватност, вашиот партнер мора да ја прифати таа ваша потреба за приватност. Неможноста да ги задржите овие граници со постојано проверување на телефонот може да биде првиот знак дека во иднина ќе се чувствувате непријатно со тоа лице. Во принцип, ако некој не обрне внимание на едноставните работи што се всушност важни за вас, најверојатно ќе ги наруши емоционалните, физичките или другите граници што сте ги поставиле.

Се плаши да зборува отворено
Ако сте забележале дека вашата половина започнала да го проверува вашиот телефон наместо да ги изразува своите чувства отворено и искрено кон вас, ова може да биде знак дека таа всушност крие нешто. Или тоа е само глупост или вистински чин на измама, но можете да откриете само ако директно го/ја прашате што се случува. Достоен партнер нема да ја одбие вашата покана за разговор и ќе биде отворен за дискутирање за тоа што се случува во вашата врска.

Потреба за внимание
Седнете и обидете се да се сетите колку често разговаравте со партнерот во последниот месец. Дали комунициравте како обично, или имаше значително намалување на количината на време што сте ја поминале комуницирајќи заедно? Ако сте се повлекле и партнерот почнал да се чувствува осамен, можеби му дошла идеја дека вие вашето внимание го подарувате на некоја друга особа. Личноста до вас само се чувствува љубопитна за тоа што се случува во вашиот живот и сака да помине повеќе време со вас.

Не е подготвен за сериозна врска
Ако вашиот партнер претпочита да го провери вашиот телефон зад грб, наместо всушност да разговара со вас, може да биде знак дека тој или таа едноставно не се доволно зрели за да имаат врска. Тој може да го објасни своето однесување на овој начин – тој само сака да знае кој ве повикал и сето тоа е без љубомора.

Но, наместо да ја игра оваа игра, тој/таа може да ве праша директно. Ако некое лице не може да ви постави толку едноставно прашање, замислете како ќе се чувствувате кога треба да разговарате за посериозни теми, како што е заедничко живеење или планирање на семејство. Значи, тој веројатно не е подготвен да изгради сериозна врска во овој момент.

Дали вие некогаш сте го провериле телефонот на партнерот и ЗОШТО?Слични Објави