КОЛЕГИТЕ ОД „ЕКСПРЕС“ (НЕ)НАМЕРНО ГО СМЕНИЈА ИМЕТО НА ПЕСНАТА „НЕШТО ЌЕ ТЕ ПИТАМ БАБО“?!

//

Во напис за новиот проект на бендот „Next Time“, преработка на песната „Јовка Кумановка“, колегите од порталот „Експрес“, можеби ненамерно го сменија името на песната „Нешто ќе те питам бабо“, со далеку по македонското „Нешто ќе те прашам бабо“.

Силно се надеваме дека оваа грешка е ненамерна и е плод на 11-октомврискиот антибугарскифашистичкиокупаторски занес, којшто ги има зафатено речиси сите медиуми во Македонија.За нас е важно да не се менуваат имињата на песните посветени на македонските војводи и херои. Прво од почит кон нив и второ од почит кон изведувачите, бидејќи тие, во случајот „Next Time“ прават огромно добро, недозволувајќи овие прекрасни македонски песни да потонат во заборав.

Претходна статија

ГЕРМАНИЈА ЌЕ ПОТПИШЕ БЕЗБЕДНОСЕН ДОГОВОР СО МАКЕДОНИЈА

Следна статија

ПРИВЕДЕНИ ТАТКО И СИН ЗА ПОСЕДУВАЊЕ МАРИХУАНА, ПУШКА, ПАТРОНИ И ДРВА БЕЗ ПЕЧАТ

Најново од Вести