КОЛЕВ: ПРЕКУ ДОБРИНАТА ДА ЈА ПОКАЖЕМЕ НАШАТА НАДМОЌ ВРЗ СУРОВАТА РЕАЛНОСТ

„Драги пријатели, по повод големиот христијански празник Богојавление, би сакал од мое име и од името на ГДУ да ги поздравам сите православни верници коишто слават денеска.
Да го побараме Бог во самите нас и преку добрината да ја покажеме нашата надмоќ врз суровата реалност, што ја нуди материјалниот свет.
Бог се јави! За многу години нека ни е празникот и нека здравјето, среќата и успесите влезат во секој дом“, се вели во честитката на претседателот на ГДУ, Петар Колев по повод големиот христијански празник Богојавление.