КОЛКУ ТЕЖИ НИНА „ГРУПЕР“ КОЈА ЗА РАЗЛИКА ОД НЕКОИ ДРУГИ МИНИСТРИ ВО МИНАТОТО НЕ БИЛА НА ДРЖАВНИ ЈАСЛИ

//

Нина Ангеловска која во министерското столче дојде од приватниот сектор, во „Еуростандард“ има 200.000 евра денарски депозит од 2014 и 51,2 илјади евра девизен депозит во истата банка од 2017, пренесува Лидер. Во УНИ банка има девизен депозит од 33,73 илјади евра од 2015. Има и други помали девизни и денарски сметки.

Ко-основачката на Grouper.mk од недвижнини пријавила деловен простор од само 16 метри квадратни, односно еден од 5 и другиот од 11. Двата заедно вредат 4 милиони денари. Триесетгодишната министерка пријавила акции од безмалку 1,6 милиони денари стекнати во 2012. Има еднотретински удел од 200.000 денари од 2011 и затворен удел во 2017 од безмалку 4 милиони денари.Претходна статија

КУРЦ ПОБЕДИ ВО АВСТРИЈА

Следна статија

МАКЕДОНСКИТЕ И БУГАРСКИТЕ СТОПАНСТВЕНИЦИ БАРААТ СКОПЈЕ И СОФИЈА ДА ГЛЕДААТ ВО ИДНИНАТА, А НЕ ВО МИНАТОТО

Најново од Вести