Котески: Македонија можe да се гасифицира за две години

//

Неблагодарно е да даваме рокови, но за две години можеме да имаме гасификација во Македонија доколку општините работат на процесот паралелно со Македонски енергетски ресурси, вели директорот на МЕР Благојче Котески во интервју за МИА.

– МЕР го развива  транспортот и го носи гасот до главната  регулациска станица во градовите, а  оттаму самите  општини ќе треба да преземат иницијатива, да ја средат потребната документација и да овозможат структура која ќе ја врши дистрибуцијата во градската средина. Ако овие две активности се вршат паралелно, значи додека ја градиме националната мрежа, а општините го почнат својот дел, кој за нив стартуваше од 18-ти декември, ќе имаме ситуација во која ќе бидеме благопријатно изненадени од брзината на гасификацијата на државата, вели Котевски… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија не може да тргне напред сè додека патриотите се во затвор

Следна статија

Ракитиќ со искрен став за сумата која ја издвои Барселона за Кутињо: Сметам дека цената е малку…

Најново од Вести