КОВАЧЕВ ЌЕ ГО СЕЗИРА ХАН ЗА ОДНОСИТЕ СКОПЈЕ-СОФИЈА

„Го поканив на доручек комесарот Јоханес Хан во Стразбур. Сакам да разговарам со него за состојбите во земјите од Западниот Балкан и да го информирам за односите меѓу Софија-Скопје во последните неколку дена“- напиша на својот facebook профил бугарскиот европратеник од ГЕРБ и потпретседателот на EPP во Европскиот парламент Андреј Ковачев.