|

Ковачевски да го разреши Бектеши оти ја излажал цела Влада за рудникот во Иловица, бара Стојановски

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Бојан Стојановски, прашува дали министрите кои биле на седницата кога се доделувала концесијата за рудник во Иловцица ќе побараат одговорност од Бектеши?

Тој на ФБ напиша:
„Министрите кои гласале за оваа концесија денеска на протестите заедно со граѓаните.
Каков илустративен приказ на лицемерието на СДСМ !
И бидејќи Министерот ја излажал цела Влада, ќе има барање за одговорност !?
Ќе има барање за поднесување неотповиклива оставка !?
Или Ковачевски веднаш и неодложно да го разреши бидејќи свесно и за личен интерес ја “изманипулирал” цела Влада !?
Нормално дека нема да има.
А зошто !?
Бидејќи полтроните од СДСМ се толку исплашени од одговорност и без никакво ниво им слугуваат на тесната криминална клика од ДУИ, на штета на државата, а за лична корист.
И бидејќи за секое криминално дело на оваа клика, добиваат надомест.
Мизерно е како срамежливо барате “ревизија”, а не одговорност!“

Слични Објави