|

Ковидот се враќа во Албанија, регистрирани се нови случаи

Благ пораст на заболени со ковид во Албанија е регистриран минатиот месец.

Од Институтот за јавно здравје во земјата објавија дека зголемување на бројот на заразени е забележан во 15 општини, но состојбата со ковидот во земјата ја оценија како стабилна.

Се уште не е изолирана новата варијанта на Ковид, E.G 5.1, идентификувана во Соединетите Американски Држави и некои европски земји.Слични Објави