|

Кулеба: Русија знае дека на Украина и треба оружје и прави се за да не го добиеме

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба и преговарач со Русија денеска се огласија на Твитер.

Тој изјави дека Русија знае дека испораката на оружје е неопходна за Украина и ги мобилизира сите напори за да не го добиеме.

– Москва подготви масовна информативна кампања насочена кон странските медиуми и политичари – рече Кулеба.

Тој додава дека Русија може да испраќа спам пораки и да преплавува коментари со дезинформации за Украина.

„Не паѓајте на тоа“, кратко рече тој.

Слични Објави