Латас ќе одговара за бесправна градба на викенд-куќите во Зелениково

//

Кривичниот суд го одобри обвинението за предметот „Тревник“ на СЈО. Во предметот  првообвинет е Драган Павловиќ – Латас заедно со Срѓан и Ѕвездан Павловиќ се терети за бесправна градба на три куќи во Зелениково.

Во временскиот период од јули 2011 година до 24.1.2013 година во општина Зелениково, спротивно на Законот за градењето, тие граделе без одобрение кое што треба да го издаде надлежен орган, на земјиште кое е во нивна сопственост.Претходна статија

Повисока плата за припадниците на АРМ

Следна статија

Судењето против Владимир Талески одложено за 21 февруари

Најново од Вести