ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА ГРАЃАНИТЕ СЕ ЧУВААТ ВО ПРОСТОРИИ КОИ СЕ РАСПАЃААТ

//

Стари објекти, покриви што прокиснуваат, искршени прозорци и врати, ретко кој би помислил дека во такви простории се водат личните податоци на граѓаните на државата, јавува Независен.

А таква е сликата во голем број од вкупно 239-те месни канцеларии во кои се водат матичните книги на родени, венчани и починати.

Најкритична е состојбата во месните канцеларии кои се под подрачната единица во Гостивар.Претходна статија

БЕРЛИН: ТАТКО ГО ФРЛИЛ СВОЈОТ ДЕВЕТГОДИШЕН СИН ОД МОСТ И СЕ САМОУБИЛ

Следна статија

ХЕРОИ: СЕМЕЈСТВО СО БОЛНО ДЕТЕНЦЕ ОД БУГАРИЈА СОБРА ПАРИ ЗА НОВИ АПАРАТИ ЗА ДА ПОМОГНАТ И НА ДРУГИ ДЕЧИЊА

Најново од Вести