ЛИКОВНАТА УМЕТНИЧКА ГОРДАНА ХАЏИ-НИКОЛОВА ЌЕ ПРЕТСТАВИ СВОИ ДЕЛА ВО КАВАРНА БУГАРИЈА

/

Ликовната уметничка од Македонија,  Гордана Хаџи-Николова и нејзината колешка од Бугарија, Николина Џановска ќе презентираат свои дела во Уметничката галерија Христо Градечлиев во Каварна, Бугарија. Ова денеска го соопшти прес-центарот на општина Каварна. Отворањето на изложбата ќе се одржи на 12 јуни од 17.30 во Уметничката галерија “Христо Градечлиев”.
Николина Милчева Џановска – дипломира на ВТУ “Св Кирил и Методиј “, специалност Графика во 1999 година. Професор е по ликовна уметност во Велико Трново во периодот 1999-2015 Таа има реализирано 7 независни изложби, учествувала во над 100 заеднички изложби и уметнички настапи во Бугарија и во странство.
Гордана Хаџи-Николова членува во Друштвото на ликовните уметници на Македонија од 2000 година и е магистер по скулптура од Универзитетот во Скопје.
Учествувала на повеќе работилници, симпозиуми и уметнички настапи. Таа има свои самостојни изложби во Москва, Париз и во Берлин.

Претходна статија

ОД УТРЕ ОТВОРЕНИ ИГРАЛИШТАТА НА ПЕСОК НА ГРАДСКА ПЛАЖА ПАРК

Следна статија

СДСМ: НОВО ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ, ЗАКОН ЗА ОТПИШУВАЊЕ НА КАМАТА ЗА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо