МОДОМ: ВОДНО СЕ БЕЛИТЕ ДРОБОВИ НА СКОПЈЕ, ПРОМЕНА НА ТРАСАТА ЗА ГАСОВОДОТ!

/

МОДОМ дава поддршка на еколошките организации и јавно реагира против трасата за гасоводот. Кога веќе знаеме дека постои алтернативна траса сметаме дека во никој случај не смее да продолжи уништувањето на Водно.

Водно е едно од најпознатите излетнички места во Скопје, место за рекреација и шума која е дефинирана како заштитен предел со посебни природни карактеристики.

МОДОМ апелира до надлежните да се промени трасата на гасоводот и да се зачува овој споменик на природата.Претходна статија

ОД УТРЕ ОТВОРЕНИ ИГРАЛИШТАТА НА ПЕСОК НА ГРАДСКА ПЛАЖА ПАРК

Следна статија

СДСМ: НОВО ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ, ЗАКОН ЗА ОТПИШУВАЊЕ НА КАМАТА ЗА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИ

Најново од Вести