|

Лога: Записникот од седницата на Судскиот совет сè уште не е доставен во Министерството за правда

Министерот за правда, Кренар Лога, одговарајќи на новинарско прашање за настаните во Судскиот совет, рече дека во Министерството за правда сè уште не е добиен записникот од седницата на Судскиот совет, која се одржа на 26 април, на која беше разрешена претседателката на Советот, Весна Дамева.

„Денеска проверивме пред да дојдеме овде дека такви записници не се пуштени кај нас, немаме никаква информација, освен тоа што вие го имате дадено како медиуми. Другиот дел останува нејасен бидејќи не е објавена никаква одлука во ‘Службен весник’, така што не би сакал да навлегувам во оваа проблематика додека немам на хартија тоа што веќе го имам побарано како министер за правда“, изјави министерот за правда, Кренар Лога.Слични Објави