| |

МАКЕДОНИЈА ДОБИ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ОД КОМИСИЈАТА ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА БУНДЕСТАГОТ

Комисијата за надворешни работи на Бундестагот чии членови му препорачаа на германскиот парламент да донесе позитивна одлука за отпочнување преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и со Албанија.

Според информациите на „360 степени“, дебатата за С.Македонија течела со позитивен и ветувачки тон, додека за Албанија имало разногласие, но благодарејќи на влијанието на пратеникот на СПД, Јосип Јуратовиќ, и нашата сосетка поминала низ ова парламентарно сито.Слични Објави